Matelin Lahja-aitan tarina

Kaikki alkoi yli 30 vuotta sitten Joensuun torilta. Pari kesää teimme torikauppaa Joensuun torilla, kunnes sopivat tilat myymälälle löytyivät Joensuun Niskakadulta, vanhasta idyllisestä puutalosta. Siinä vihreässä puutalossa Matelin Lahja-aitta toimi lähes 14 vuotta, kunnes Kauppakadun ja Niskakadun puolella olevat puutalot purettiin. Tämän seurauksesta myymälä siirtyi vihreästä puutalosta vihreään lasitaloon joen rannalle Kanavarannan kiinteistöön.

Koko yrityksen imago oli alunperin rakennettu idylliseen puutaloon: vanhoista Ilomantsista puretuista harmaista ladon seinistä vuorattiin lähes koko myymälä sisältäpäin. Puutalossa oli kahvikammari, lastenkammari, savusaunahuone -kaikki omaa suunnittelua ja rakentamista myöten. Ulkomaalaiset riisuivat kenkänsä tuulikaappiin, kun tulivat asioimaan putiikissamme, sillä myymälässä on aina olleet siniset, käsinkudotut räsymatot lattialla.

Kaipuu puutalomiljööseen säilyi ja perustimme Taitokortteliin toisen pienemmän myymälän, Suomi-putiikin, jossa sai ihailla niin linnunlaulua kuin koivumaisemaa. Muutaman vuoden jälkeen tiloja laajennettiin ja väliseinä kahden liiketilan väliltä purettiin.

Yritys perustettiin 90-luvulla keskelle lamaa. Monenlaisia vaiheita on eletty näiden vuosikymmenien aikana. Muutaman vuoden oli myymälä myös Helsingissä. Kauppakeskus Minnassa Kuopiossa myymälä toimi yli 20 vuotta.

Nyt kaikki toiminta on keskitetty yrityksen juurille, Joensuun torin laidalle Taitokortteliin.

Ilomantsilaisuus, joensuulaisuus ja karjalaisuus ovat aina olleet tärkeänä osana koko yrityksen toimintaa. Karjalainen ilo ja huumori hersyy niin tuotteiden kautta kuin iloisena ja välittömänä palveluna.

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme verkkokauppaan sekä laajempaan valikoimaan Joensuun Taitokorttelin kivijalkamyymäläämme!