Pupuhaalari pellava natural 120cm

Varastossa

Kuvaus

Ensimmäinen muistikuvani on kolmivuotiaana, kun sain joululahjaksi nuken astiaston, kiinalaista posliinia, jota olin kovasti toivonut. Samoihin aikoihin muutimme mummolan yhteistaloudesta omaan kotiin, jonka isäni rakensi sodan päättymisen jälkeen. Hirsi hirreltä pieni kotimökki valmistuikin, tosin monta vuotta sitä isäni rakensi. Rahat olivat vähissä ja piti välillä tienata lisää, jotta sai taloon ostettua rakennustarvikkeita.

Siihen pihalle kuitenkin isäni teki minulle leikkimökin ja sinne minä asettelin hienon posliiniastiaston. oli vain yksi nukke, mutta se riitti astiaston käyttäjäksi. Pihalla on valtavan iso kuusi ja sen kävyistä sai loihdittua omat lehmät, hepat ja lampaat leikkimökin kotipihalle. Meillä ei ollut omaa navettaa, vaan lehmät ja lampaat olivat yhteisessä mummolan navetassa. Siellä minäkin olin ”päivähoidossa” lammaskarsinassa, kun äitini oli lypsämässä lehmiä, joten kotieläimet olivat rakkaita minulle myös leikeissäni.

Näistä muistoistani syntyivät farmimekot ja -haalarit perheen pienimmille. Kuosi kuvaa hyvin entisajan maalaiselämää ja leikkisiä kotieläimiä. Kesälaitumella kirmailevat hepat, lampaat, vasikat, jänöjussit, kukot ja kanat sulassa sovussa. Tutuista eläimistä voi itse loihtia vaikkapa eläinsatuja lapselle.